Op 24 April 2018 werd traditiegetrouw de Oranjevereniging Pijnacker meezing middag voor de ouderen van Pijnacker en omstreken georganiseerd. Voorafgaand aan dit feest werd nog een Fair-trade lunch aangeboden door de Fair-trade organisatie van Pijnacker.

Met de vele vrijwilligers is veel aandacht besteed aan de aankleding van zaal en podium, zo was de rode loper vervangen door een glinsterende grijs/zilveren loper. Jammer genoeg kwam de kaartverkoop maar langzaam op gang en enkele dagen voor deze middag waren er slechts 17 kaarten verkocht bij Het Moortje. Gelukkig werd dat goedgemaakt door de verkoop van kaartjes aan de tent. Helaas hebben we de 250 ouderen niet gehaald, volgend jaar beter.

Na de lunch kon de meezing middag starten met het Nootdorpse koor Sounds of Joy. Het publiek werd getrakteerd op de harmonieuze klanken van operette en musical hits met zelfs een moderne koor uitvoering van een Robbie Williams hit.

Hierna kwam het Pijnackers zangduo de Reiko’s op het toneel. Zij staan garant voor “het dak gaat er af” feest met de vertolking van vele bekende meezing hits. Hierbij werd regelmatig het publiek getest op hun stemgeluid door bijvoorbeeld een refrein Ohee-Ohaa hard mee te zingen. En natuurlijk laat ook dit de vrijwilligers niet ongemoeid en de spontane polonaise was het gevolg.

De middag werd zoals vanouds afgesloten met een verloting, door de belangeloze medewerking van veel Pijnackerse winkeliers hebben we alle aanwezigen een presentje kunnen meegeven. Als klapstuk van de dag werd uit alle loten een door Expert gesponsorde 32” TV verloot.

prijs meezingmiddag

Met lotnummer 001, wat heet toeval, kon de TV op donderdag worden afgeleverd bij de gelukkige winnares. In verband met privacywetgeving kunnen we nu alleen maar zeggen “Edith veel kijk plezier!”

Voor volgend jaar gaan we kijken of de traditionele verloting “met meerdere lootjes” zijn herintreden kan vinden, of misschien wel een oergezellige ouderwetse bingo. Dit alles natuurlijk ondersteund met een gezellige meezing artiest. U ziet het, de Oranjevereniging is nu alweer bezig met het volgende jaar.

De overige sponsoren waren: Albert Hein, Slagerij Opstal, Heemskerk juweliers, Chocolade Fabriek, Beauty X, Bloemenwinkel Bloeiend.nl, de Vitamine Store, Bruna, Mirror, van Uffelen, Boekhandel van Atten, mode zaak Pastelle, Wereld winkel, bakker van Maanen, bakker Ammerlaan, bakker Rijnbeek, ijssalon Bij Ons, Futuro, Kera bijoux, Stompwijkse kaasboer, ‘t fruithuisje in de passage, Ada’s Haarmode, Jacqueline Brouwer pot en perk planten, slijterij & wijnhandel De Helm, sigarenspecialist Het Moortje.